Vedtekter

 

VEDTEKTER FORDOMKIRKENS BARNEHAGE AS Org nr. 929 175 107 

§ 1Selskapets navn er Domkirkens barnehage AS.Adressen er Sommerlystvegen 26. 9012 Tromsø. 

§2Domkirkens barnehage AS er et ideelt – ikke kommersielt aksjeselskap, eid av Tromsø Domkirke sogn. Virksomheten er av ideell natur og det utbetales ikke utbytte til aksjeeierne. Overskudd skal anvendes til barnehagens videre drift.  Ved opphør av virksomheten skal eventuelt overskudd etter realisering av selskapets eiendelertilbakeføres til eier for bruk til kirkelige og diakonale formål. Det er også et formål å videreføre driften som ble etablert i 1975 av Tromsø Domkirkens Menighetspleie, som en ideell, ikke kommersiell virksomhet 

§ 3Selskapets aksjekapital er NOK 30 .000 fordelt på 100 aksjer hver pålydende NOK 300.For øvrig henvises til den til enhver tid gjeldende aksjelovgivning. 

§ 4Domkirkens barnehage AS skal gi barn under opplæringspliktig alder gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i nær forståelse og samarbeid med barnas hjem. Barnehagen skal hjelpe til med å gi barna en oppdragelse i samsvar med kristne grunnverdier. Barnehagen skal drives i samsvar med den norske kirkes bekjennelse, og innenfor de til enhver tid gjeldende lover og forskrifter for barnehagevirksomhet. 

§ 5Barnehagens samarbeidsutvalg består av 5 medlemmer, 2 representanter for foreldre, 2 representanter for ansatte, og en eierrepresentant. Styrer fungerer som sekretær for utvalget. 

§ 6Domkirkens menighetsråd disponerer to barnehageplasser. Disse plassene tildeles av styret etter vedtatte retningslinjer.Opptak i barnehagen foretas av styrer i samråd med styret. Styrer deltar i samordnet opptak mellom barnehagene i bydelen. Opptakskriterier som blir prioritert er:  

  • Barn av fast ansatte i barnehagen og søsken til barn som har plass søkesprioritert.  

  • Barnets totale situasjon (bo, leke og familieforhold)  

  • Spesielle anbefalinger av barnehageplass.  

  • Alderssammensetning i barnegruppa.  

  • Kjønnsfordeling i barnegruppa.  

Alle plassene disponeres til skolestart. Plassene skal sies opp skriftlig med minimum to måneders varsel. Plassen disponeres i oppsigelsestiden og det betales barnehageavgift.  

Når foresatte takker ja til tilbud om overflytting vil barnehageplassen foresatte har søkt overflytting fra, tildeles en annen. Det betyr at en automatisk mister det barnehagetilbudet en søker overflytting fra.  

Barnehagen kan si opp plassen med en måneds varsel ved betalingsmislighold. Oppsigelse blir varslet ved andre gangs purring og manglende betaling vil bli innkrevd. Styret avgjør om oppsigelsen av plassen skal finne sted, og til hvilket tidspunkt. 

§ 7Betaling for kost fastsettes av styret og kan endres inntil to ganger i året. Kostpenger skal dekke de faktiske utgifter til mat. 

§ 8Barnehagen har åpent fra 07.20 – 16.30 mandag til fredag. Barnehagen er stengt julaften og nyttårsaften. I romjula er åpningstiden 8.30 – 14.30. Onsdag før skjærtorsdag holder barnehagen stengt.I juli måned er åpningstiden redusert – til 7,5 timer pr. dag.  Barnehagen kan holde stengt dersom det kommer færre enn tre barn.  

Styret kan vurdere, på bakgrunn av foreldrenes behov og barnehagens økonomi også stenging i romjula, redusert drift i «den stille uke» i påsken, og redusert drift eller stengning i deler av sommerferieperioden. Barna skal ha 4 ukers ferie i løpet av barnehageåret. 3 uker av ferien må tas sammenhengende i perioden 1. juni til 31. august 

§ 9Barnehagen etterkommer forskrift om internkontroll. Barnehagen har egen internkontroll for HMS arbeid 

§ 10Barnehagens ansatte må forplikte seg til å arbeide i samsvar med barnehagens vedtekter og gjeldende instrukser. Styret i barnehagen tilsetter personalet etter innstilling fra styrer. Alle nye ansatte og vikarer må levere gyldig politiattest ved ansettelse. Tilsetting i styrerstilling gjøres av styret for Domkirkensbarnehage AS. 

§ 11Vedtektene for Domkirken barnehage AS fastsettes i selskapets generalforsamling ved Domkirkens menighetsråd, etter innstilling fra styret for Domkirkens barnehage AS.